خمیر درزگیر یکی از انواع محصولاتی است که با نقش عایق کاری، میتواند برای اجرا در محیطهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. یکی از سوالاتی که از سوی افراد در هنگام استفاده از خمیر درزگیر خودرو و ساختمانی پیش میآید، این است که زمان خشک شدن این خمیر چقدر بوده و باید تا چه مدت از خمیر برای جلوگیری از تغییر شکل آن محافظت کنند؟ زمان خشک شدن خمیر درزگیر بسته به نوع خمیری که مورد استفاده قرار میدهید، متفاوت است.
در همه خمیرهای درزگیر دستورالعملی تحت عنوان نحوه استفاده و زمان خشک شدن وجود دارد که باید حتما آنها را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه شما را با خمیر درزگیر ژلاتین که یکی از پرفروشترین خمیرهای درزگیر موجود در بازار است، آشنا میکنیم.
زمان خشک شدن خمیر درزگیر ژلاتین چقدر است؟
خمیر درزگیر ژلاتین یکی از انواع محصولاتی است که در بازار کشور ایران به صورت کارتریجی و قوطی موجود است. این خمیر میتواند برای درزگیری انواع خودرو، بخشهای مختلف ساختمان و محیطهای مختلف استفاده شود. امکان رنگ پذیری این خمیر باعث شده تا بتوان آن را برای اجرا در هر فضایی مورد استفاده قرار داد و سپس رنگ آمیزی روی آن را آغاز کرد. اما زمانی این خمیر رنگ پذیری خوبی دارد که بتواند به طور کامل خشک شود. در غیر این صورت نمیتوان شاهد رنگ پذیری مناسب خمیر درزگیر بود.
زمان خشک شدن این خمیر به دو بخش زمان خشک شدن سطحی و زمان خشک شدن عمقی تقسیم بندی میشود که هر کدام بازه زمانی متفاوتی دارند. افراد اجرا کننده این خمیر درزگیر باید دقت کنند که به محض خشک شدن سطحی خمیر درزگیر، به آن دست نزنند، چون ممکن است عمق خمیر درزگیر به طور کامل خشک نشده باشد.
زمان خشک شدن سطحی خمیر درزگیر ژلاتین
زمان خشک شدن سطحی خمیر درزگیر حدود 2 ساعت است. اگر شرایط محیطی برای خشک شدن مناسب باشد، پس از 2 ساعت احساس میکنید که خمیر درزگیر دیگر خیس نیست. ولی باید دقت کنید که هنوز عمق خمیر درزگیر خشک نشده و باید چند ساعت دیگر را صبر کنید.
زمان خشک شدن کامل خمیر درزگیر
زمان خشک شدن کامل خمیر درزگیر معمولا حدود 5 ساعت است. اگر دما و شرایط محیط مناسب باشد، میتوان پس از گذشت 5 ساعت به طور کامل روی خمیر را رنگ آمیزی نمود. دقت کنید که در برخی از شرایط ممکن است زمان خشک شدن کامل خمیر درزگیر، از 5 ساعت بیشتر شود.
عوامل موثر روی زمان خشک شدن خمیر درزگیر
افرادی که در زمینه اجری انواع عایق و محصولاتی مانند خمیردرزگیر متخصص هستند، میدانند که باید برای خشک شدن خمیردرزگیر به طور کامل صبوری کنند. در غیر این صورت با فشردن خمیر به راحتی تغییر شکل میدهد و دیگر امکان استفاده از آن و بهره مندی از خواص عایق کاری آن وجود ندارد. زمان خشک شدن خمیردرزگیر در محیطهای مختلف متفاوت است و نباید افراد صرفا با توجه به دستورالعمل سازنده این خمیرهای درزگیر، به زمان توجه کنند. دمای هوا و میزان رطوبت، دو عامل مهم برای خشک شدن خمیردرزگیر هستند.
دمای هوا
دما عامل مهمی برای خشک شدن هر محصولی است که روی دیوار، درزهای خودرو و نواحی دیگر اجرا میشود. هر چقدر دمای هوا بالاتر باشد، سرعت خشک شدن نیز بالاتر میرود. بنابراین، با افزایش دمای هوا، میتوان شاهد خشک شدن سریعتر و بهتر خمیر درزگیر نیز بود. معمولا بهترین دمای هوا برای خشک شدن این خمیر، 25 درجه سانتی گراد است که در صورت نیاز میتوان دما را بالاتر نیز برد. با این حال این دما یک دمای متعادل برای خشک شدن قابل قبول خمیر است.
میزان رطوبت هوا
یکی از مهمترین عوامل موثر روی زمین خشک شدن خمیردرزگیر ژلاتین، میزان رطوبت هوا است. با افزایش رطوبت هوا، حلال موجود در این خمیر دیرتر خشک میشود و این موضوع باعث شده تا خمیرهایدرزگیر ژلاتین نتوانند سریع خشک شوند. بهتر است که میزان رطوبت هوا برای خشک شدن عایق، حدود 5 درصد یا کمتر باشد. در غیر این صورت باید زمان بیشتری را منتظر بمانید تا خمیردرزگیر به طور کامل خشک گردد.
ضخامت خمیر درزگیر
زمان خشک شدن خمیر درزگیر وابسته به ضخامت آن نیز هست. خمیرهای درزگیری که با ضخامت بالا اجرا میشوند، نیاز به زمان طولانی تری برای خشک شدن دارند. از این رو اگر ضخامت خمیر استفاده شده در خودرو و یا ساختمان زیاد بود، باید اجازه دهید تا کل خمیر خشک شود و سپس آن را رنگ آمیزی کنید.
چطور خمیردرزگیر را سریعتر خشک کنیم؟
یکی از سوالات رایجی که از سوی افراد در هنگام استفاده از عایقهای مختلف پرسیده میشود، این است که چطور آنها را سریعتر خشک کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خمیردرزگیر زمانی با سرعت زیاد خشک میشود که در یک محیط با شرایط ایده آل قرار بگیرد. دمای هوا باید در حدود 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نیز پایین باشد. اگر رطوبت هوا در یک روز بالاست، بهتر است که از خمیردرزگیر استفاده نکنید و این کار را به روز بعد موکول نمایید.
در صورت نیاز به خشک کردن سریع خمیردرزگیر، میتوانید از سیستم تهویه هوا استفاده کنید. به طوری که از پنکههای سقفی یا دیواری استفاده نمایید تا سریعتر حلال میان این خمیر خشک شود. البته با توجه به توضیحات داده شده، سرعت خشک شدن این خمیر چندان غیر قابل قبول نیست. ولی باز هم اگر میخواهید خمیر عملکرد بهتری از خود نشان دهد، پیشنهاد میکنیم که رطوبت هوا را پایین بیاورید و از دستگاههای انتقال دهنده جریان هوا استفاده کنید.
هلدینگ آیژه: ارائه دهنده بهترین خمیردرزگیر ژلاتین با سرعت خشک شدن بالا
در این مقاله در مورد زمان خشک شدن خمیر درزگیر با شما صحبت کردیم تا اگر قصد استفاده از این خمیر را دارید، بتوانید به درستی از آن استفاده نمایید. خمیر موم درزگیر ژلاتین پی کی 250 گرمی P.K. gelatin seam sealer یکی از محصولاتی است که از سوی هلدینگ ساختمانی آیژه به عنوان نمایندگی انواع عایق و چسب ارائه میشود.
در صورت نیاز به سفارش انواع عایق از جمله محصول فوق، کافیست که به سایت آیژه مراجعه کنید و این محصول را با قیمت مناسب سفارش دهید. زمان خشک شدن و دستورالعمل استفاده از این محصول به طور دقیق در خود سایت موجود است و میتوانید از آن کمک بگیرید.