مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی بهترین روش برای فهمیدن کاربرد هر کدام از این نوع چسب ها است. برای مقایسه این موضوع باید ویژگی ها و خصوصیات هر دو نوع چسب مورد بررسی و پرس و جو قرار گیرد تا کاربردهای اصلی هر کدام از چسب ها مشخص گردد. چسب های کاشی از مواد پایه ای مثل سیمان ساخته شدهاند. زمانی که با آب مخلوط میشوند، انواع پلیمرها را تولید میکنند که سبب گوناگونی کیفیت انواع چسب کاشی میشود.
از طرف دیگر چسب هبلکس نیز به عنوان یک محصول چسباننده معرفی شده است. یک تفاوت عمده در محصولات چسب هبلکس و چسب کاشی وجود دارد. محصولات پلیمری موجود در چسب هبلکس خیلی کمتر از پلیمر موجود در چسب های کاشی است. در کل برخی از چسب های هبلکس که ویژگی های خاصی دارند، برای متصل کردن دو قطعه بتنی مورد استفاده قرار میگیرند. به هر حال تنوع و گوناگونی مواد پلیمری موجود در چسب های کاشی در مقایسه با چسب های هبلکس بیشتر و افزون تر است.
محصولات پلیمری موجود در چسب هبلکس و چسب کاشی
مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی این امکان را به ما میدهد که به یک سوال اساسی، جواب درست و علمی داده شود. سوال این است که آیا میتوان چسب هبلکس را به جای چسب کاشی استفاده کرد؟ برای پاسخ دهی صحیح به این سوال ابتدا بایستی با پلیمرها و همچنین انواع ترکیبات موجود در هر یک از این چسب ها آشنا شوید. در کل مواد پلیمری موجود در چسب های هبلکس، پلیمرهایی نظیر وینیل استات، سیگال، مواد پر کننده، آب و همچنین بعضی افزودنی های دیگر است.
در مقابل چسب های کاشی متشکل از پلیمرهایی مانند اکریلیک، ویلین استارت و پلیمرهای لاتکس است. مشاهده میشود که مواد به کار رفته در ساخت چسب های هبلکس و کاشی در برخی موارد مشابه و یکسان است. همانا این امر به نوع عملکرد دو چسب کاشی و هبلکس مربوط است.
سنجش عملکرد چسب هبلکس و چسب کاشی
جایگزین کردن چسب هبلکس به جای چسب کاشی نیاز به آگاهی بیشتر درباره عملکرد صحیح هر یک از دو نوع چسب مورد بحث دارد. همان گونه که مطلع هستید تنوع و گوناگونی چسب های کاشی با توجه به انواع و اقسام کاشی ها، بیشتر و افزون تر از چسب های هبلکس است. در حقیقت عملکرد چسب های هبلکس در بیشتر نقاط با مولفههای مشخصی همراه است. در صورتی که چسب های کاشی دارای عملکردهای متفاوت تری هستند. برای همین تنوع و گوناگونی چسب های کاشی پودری نسبت به چسب های هبلکس زیادتر خواهد بود.
در بحث مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی، بهبود برخی خواص مکانیکی در زمان اجرا، برای چسب های کاشی لحاظ شده است. حال آن که چنین تنش هایی برای چسب های هبلکس طراحی و در نظر گرفته نشده است. از طرفی دیگر سطح اجرایی چسب بلوک هبلکس جذب آب بیشتری دارد. به همین علت میزان اتصال در چسب هبلکس به مراتب بیشتر از چسب کاشی است. همین امر سبب کاهش مقدار پلیمر مصرفی در چسب هبلکس در مقایسه با چسب کاشی میشود.
از سوی دیگر چسب هبلکس در مقایسه با چسب کاشی، دارای سیلیس شکری تری است. با این وصف ضخامت اجرایی هر دو نوع چسب هبلکس و کاشی بین 7-3 میلی متر قابل قبول و پاسخگو است. از دیگر تفاوت های چسب هبلکس با چسب کاشی این است که چسب هبلکس نیاز به آب بندی ندارد. مگر اینکه کارفرمایان درخواست کنند. در این صورت شرکت های تولید کننده چسب هبلکس باید قابلیت آب بندی را هم به ملات اضافه کنند. با این حساب در چسب های کاشی قابلیت آب بندی نسبی وجود دارد. برای افزایش استحکام هر نوع چسب هبلکس و کاشی، از چسب بتن استحکامی استفاده میشود.
کاربرد چسب بتن در استحکام چسب هبلکس
دانستید که برای افزایش میزان استحکام چسب هبلکس میتوان از چسب بتن استفاده بهینه کرد. اما نکته ای که در رابطه با جایگزین کردن چسب هبلکس به جای چسب کاشی حائز اهمیت است، این است که بعضی از کارفرمایان از چسب چوب در جهت افزایش کیفیت چسب هبلکس استفاده میکنند. قابل تذکر است که این کار زمانی درست است که به توصیه شرکت سازنده باشد. وگرنه افزودن چسب چوب به عنوان ساختاری پلیمری برای افزایش استحکام ملات چسب هبلکس، ناچیز و موقتی است.
دلیل موقتی و ناچیز بودن این استحکام به ساختار pva چسب چوب بر میگردد که پایداری و ماندگاری مناسبی در برابر تماس مستقیم با نور خورشید و همچنین آب را ندارد. در حقیقت باید اضافه کرد که چسب های چوب جهت مقاومت در مقابل چنین مواردی طراحی و ساخته نشدهاند. نکته اساسی دیگری که باید در هنگام استفاده از چسب های هبلکس رعایت کرد، مرطوب کردن سطوح قرارگیری ملات چسب هبلکس است. به عبارت دیگر بهتر است قبل از ملات ریزی روی سطوح، آن قسمت سطح را به آب آغشته کنید. این کار مخصوصا زمانی که بلوک هبلکس اتوکلاو نشده و از خود خاکه پس میدهد، اهمیت پیدا میکند.
نحوه تشخیص بلوک هبلکس اتوکلاو شده و نشده
بهترین راه تشخیص بلوک هبلکس اتوکلاو شده با نشده، میزان گرده خاک موجود بر روی سطوح بلوک است. این امر نشان دهنده اجرا و یا عدم اجرای فرایند اتوکلاو در بلوک های هبلکس است. در حالی که برای اجرای کاشی نیازی به مرطوب کردن سطح نیست. البته قابل ذکر است که در صورت مرطوب کردن سطوح هنگام اجرای کاشی کاری، کیفیت نهایی کار افزایش خواهد یافت. همچنین برای بهبود کیفیت اجرای کاشی کاری میتوان از یک لایه چسب بتن به عنوان پرایمر بر روی سطح مورد نظر استفاده کرد.
بر طبق نکات اشاره شده در این مقاله در رابطه با مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی، به راحتی میتوان گفت که در کلیت نوع کاربری این چسب ها با یکدیگر متفاوت است. از این رو در صورت جایگزین کردن چسب هبلکس به جای چسب کاشی، برای اتصال کاشی ها، احتمال دارد مقاومت و استحکام کافی صورت نگیرد. از طرفی استفاده چسب کاشی به جای چسب هبلکس در اتصال بلوک هبلکس صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
در این مقاله به مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی پرداخته شد. اگر سوالی مبنی بر جایگزینی چسب هبلکس و ملات ماسه سیمان دارید، بهتر است به مقاله مقایسه چسب هبلکس و ملات ماسه سیمان که در این زمینه منتشر شده است مراجعه فرمایید.
سخن آخر
در این مقاله به مقایسه چسب هبلکس و چسب کاشی به منظور جایگزینی چسب هبلکس با چسب کاشی پرداخته شد. همچنین راه کارهایی مبنی بر افزایش استحکام چسب هبلکس ارئه شد. گفته شد که چسب هبلکس و همین طور چسب کاشی هر یک کاربردهای خاص خود را دارند. با توجه به نکات ذکر شده در این مقاله خریداران عمده انواع محصولات ساختمانی به خصوص چسب هبلکس و چسب کاشی بهتر است از فروشندگان معتبری تهیه کنند. بدین منظور مجموعه فروشگاه آیژه معرفی میگردد.
مجموعه آیژه، فروش عمده انواع محصولات ساختمانی از جمله چسب هبلکس را با کیفیت و استاندارد جهانی تولید و به سراسر ایران عرضه میکند.
کافی است شما خریدارن و فروشندگان عمده محصولات و مصالح ساختمانی به خصوص خریدارن چسب هبلکس و کاشی با شماره تلفن 01342244635 تماس حاصل فرمایید تا متخصصین و مشاورین شما را یاری رسانند.