ملات ترمیمی چیست

بدون شک بتن به عنوان یکی از رایج‌ترین مصالح ساختمانی شناخته می‌شود که در بخش‌های مختلف ساختمان‌ها و انواع ساختمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترمیم کردن بتن در برخی از مواقع جزء ضروریات است و باید حتما با کمک ملات ترمیمی این کار را انجام داد. اگرچه بسیاری از مهندسین و کارفرمایان ساختمان‌ها می‌دانند که ملات ترمیمی چیست؟ اما باز هم باید در مورد این ملات و کاربرد آن در ترمیم بتن بیشتر صحبت کرد. به همین خاطر در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد چیستی ملات ترمیمی بتن و انواع این ملات‌ها با شما صحبت کنیم.

ترمیم بتن چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در پاسخ به سوال شما در مورد ملات ترمیمی چیست؟ توضیحاتی را ارائه کنیم در ابتدا باید بدانیم که ترمیم بتن چیست و چرا انجام می‌شود؟ ترمیم بتن یکی از اقداماتی است که با هدف حفاظت از سازه‌های بتنی انجام می‌شود. ترمیم بتن می‌تواند با اقدامات مختلفی انجام شود تا بتوان شاهد ترمیم یکپارچه و اصولی بتن در بخش‌های مختلف سازه بود.

بنابراین ترمیم بتن به عنوان یکی از اقدامات ضروری برای ترمیم ساختمان‌های قدیمی است که با کمک ملات ترمیمی انجام می‌شود. حال ممکن است هدف از ترمیم سازه‌های بتنی بازسازی باشد، یا اینکه فقط هدف مقاوم سازی در نظر گرفته شود.

ترمیم بتن چیست- فروشگاه اینترنتی آیژه
ترمیم بتن چیست- فروشگاه اینترنتی آیژه

دلیل ترمیم بتن با ملات چیست؟

یکی از دلایل استقبال مهندسین و کارفرمایان پروژه‌های ساختمانی از بتن، هزینه کمی است که برای خرید این مصالح ساختمانی مورد نیاز می‌باشد. زمانی که سازه بتنی تخریب می‌شود و کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد، نیاز به ترمیم به موقع خواهد داشت. ترمیم بتن با ملات یکی از اقداماتی است که با هدف بهبود کیفیت بتن انجام می‌شود. این فرآیند با صرف هزینه اندک یک سازه بتنی که دچار خرابی و مشکل شده است را ترمیم می‌کند. به طوری که انگار بتن جدید را در ساختمان خود اجرا کرده‌اید.

علاوه بر این موضوع ترمیم بتن با ملات ترمیمی می‌تواند در هزینه‌های پروژه صرفه جویی بسیار زیادی بکند. چرا که بتن‌های ترمیمی می‌توانند نقش موثری را در بهبود سلامت سازه برعهده داشته باشند و از تخریب آن جلوگیری می‌کنند، ولی با هزینه بسیار اندک می‌توان به این مزایا دست پیدا کرد.

اهمیت انتخاب ملات ترمیمی مناسب برای ترمیم

ملات ترمیمی به عنوان یکی از مصالح ساختمانی است که جهت ترمیم بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. تطابق رنگ این ملات با نوع بتن قدیمی و همچنین متناسب بودن عملکرد مکانیکی ملات ترمیمی و دوام آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارند. از این رو در هنگام انتخاب ملات ترمیمی برای ترمیم بتن باید حتما به متناسب بودن این ملات با بتنی که نیاز به ترمیم دارد، توجه داشته باشید. در نظر گرفتن مشخصات زیر برای انتخاب ملات ترمیمی مناسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

  • جذب مویرگی آب
  • کربناته شدن
  • مقاومت الکتریکی
  • میزان انقباض
  • رنگ ملات ترمیمی
  • مقاومت مکانیکی

ملات ترمیمی چیست؟

حال که با فرآیند ترمیم بتن آشنا شدید، نوبت به آن رسیده که در مورد پاسخ سوال شما در مورد اینکه ملات ترمیمی چیست؟ صحبت کنیم. ملات ترمیمی یکی از انواع مصالح ساختمانی است که برای بازسازی یا بازگرداندن عملکرد اصلی بتن آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ملات می‌تواند برای رفع عیوب ظاهری بتن استفاده شود و یکپارچگی آن را حفظ کند.

برای افزایش دوام و طول عمر سازه، استفاده از ملات ترمیمی بسیار حائز اهمیت است. ملات‌های ترمیمی می‌توانند برای کارهای مرمتی، ترمیم بتن ریخته و آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرند. کاربردهای ملات ترمیمی در صنایع مختلف بسیار متفاوت است. اما آن چیزی که بدیهی است این است که این ملات می‌توانند نقش موثری در افزایش مقاومت سازه‌ها ایفا کنند.

انواع ملات ترمیمی چیست؟

اگر در زمینه ساخت و ساز و ساختمان سازی فعالیت دارید، احتمالا تا به حال انواع مختلفی از ملات ترمیمی را مشاهده کرده‌اید که هر کدام دارای ویژگی‌ها و خواص متفاوتی‌اند. کلیه ملات ترمیمی بر پایه سیمان، چسب‌های بتن و مواد استحکام دهنده ساخته می‌شوند. به طور مثال یکی از انواع مصالحی که می‌تواند برای تولید ملات ترمیمی مورد استفاده قرار گیرد، چسب بتن تک جزئی است که می‌تواند برای تهیه ملات‌های تعمیراتی مورد استفاده قرار گیرد.

اگرچه امکان تهیه ملات‌های ترمیم کننده با ترکیبات خاص به صورت دستی وجود دارد، اما علاوه بر آن ملات‌های ترمیمی می‌توانند به صورت آماده نیز تهیه شوند که دردسر تولید ملات‌های ترمیمی را با توجه به خواص مورد نظر کاهش می‌دهند. از جمله ملات‌های آماده موجود در بازار که می‌توانید همین حالا آن‌ها را تهیه کنید، عبارتند از:

  • ملات پایه سیمانی اصلاح شده با الیاف و پلیمر
  • ملات‌های پلیمری
  • ملات‌های نیمه پلیمری
  • چسب‌های اپوکسی
  • رزین‌های تزریقی
  • چسب‌های لاتکس

بسته به منطقه ترمیم، ضخامت ترمیم، مقاومت شیمیایی محل مورد نظر و مورد نیاز و بار وارد شده به سازه بتنی، می‌توان هر یک از انواع ملات ترمیمی را مورد استفاده قرار داد.

کاربرد ملات ترمیمی بتنی

اگر بدانید ملات ترمیمی چیست؟ حتما متوجه می‌شوید که این ملات کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارند. البته اصلی‌ترین کاربرد این ملات‌ها ترمیم سازه‌های بتنی است و زمانی که هر بخش از سازه بتنی دچار تخریب شود، می‌توان این ملات را تهیه و مورد استفاده قرار داد.

بسته به هدف استفاده از ملات ترمیمی بتن، نوع موادی که برای این ملات مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز متفاوت است. به طور مثال برای اینکه چسبندگی ملات جدید به بتن قدیمی افزایش پیدا کند، می‌توان از چسب بتن استحکامی تاوکس استفاده کرد. در این صورت بتن جدیدی که به عنوان ملات ترمیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد، با قدرت بالایی به بتن قدیمی متصل خواهد شد. بنابراین، توجه به کاربرد ملات ترمیمی برای ساخت این ملات‌ها و انتخاب ترکیبات مناسب آن‌ها بسیار مهم است. در ادامه به انواع کاربردهای این ملات اشاره می‌کنیم.

  1. ترمیم پل‌ها و سازه‌های بتنی روی پل‌ها
  2. ترمیم انواع ساختمان‌های قدیمی و تاریخی و مرمت آن‌ها
  3. افزایش استحکام بتن‌های قدیمی در ساختمان‌های مسکونی
  4. ترمیم انواع سوله‌های صنعتی بتنی با ملات ترمیمی
  5. قابل استفاده در صنایع مختلفی که نیاز به ملات ترمیمی دارند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به سوال شما در مورد اینکه ملات ترمیمی چیست؟ پاسخ دهیم. ملات ترمیمی یکی از انواع ملات‌های ساختمانی است که می‌تواند برای ترمیم بتن و افزایش استحکام آن مورد استفاده قرار گیرد. این ملات‌ها در فروشگاه‌های مختلف به صورت آماده به فروش می‌روند. ولی می‌توانید برای مقاوم سازی بیشتر آن‌ها از چسب‌های ترمیمی نیز استفاده کنید. چسب‌های ترمیمی مانند چسب‌های بتن می‌توانند مقاومت و استحکام بتن جدید را روی بتن‌های قدیمی افزایش دهند. در فروشگاه اینترنتی آیژه امکان خرید انواع چسب‌های ترمیمی و استحکام بخش بتن فراهم شده است. کافیست که سفارش خودتان را در این سایت با شماره 01342244635 ثبت کرده و بسته به نیاز خود اقدام به خرید ملات ترمیمی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

قالب ساخت و ساز و معماری و شرکت
بازگشت به بالا